Om oss

Anette Klingeborn Skoglund – Idéskapare till festivalen, konstnärlig ledare och social entreprenör.

Utbildad på Teaterhuset i Nacka, Södra Latins gymnasium, Lärarhögskolan i Stockholm i drama, ledarskap genom drama och film för lärande. Kungl. balettakademin i Sthlm och Hines & hatchett performing art center i N.Y.USA.

Jag har under många år arbetet med unga och ungas utveckling, jag är bra på att se helheten, men glömmer därför inte deras närmiljö.
Som pedagog har jag arbetat på Viks skola på Värmdö och på Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Och inom ”fri” ungdomsverksamhet som ordförande, regissör och pedagog på Värmdö Scenskola och som biträdande rektor på artistkolloverksamhet för unga 10-14 år.
När jag, tillsammans med Birgitta Åkesson regisserade en kortfilm, som visades på Göteborgs filmfestival och i SVT, använde vi en av mina elever från Värmdö Scenskola. Min erfarenhet från forumteater och pedagogiskt drama och förmåga att se skapade förutsättningar för en ung amatör att jobba professionellt med yrkesverksamma skådespelare.
Jag har även arbetat som konsult inom området utveckling av ungdomar. För AIK ungdomssektion har jag varit ansvarig för forumspel och arbete med pedagogiskt drama kring HBT, homo/bi/trans-sexulla, frågor. Ett mycket hett område inom idrotten.

2004-20010 Arbetade jag som konstnärlig ledare för Siggesta gård, logen.Där gjorde jag, tillsammans med Anna Berglund allsången-Hela logen sjunger, med Gabriel Forss och eget husband.Visionerna vi lade fullföljdes  med utsålda konserter i en final sommaren 2009 med bl.a Björn Skifs och Brandur Enni.

1994-2000 Som entreprenör och företagsledare för Sopvaruhuset Container (årets nyföretag 1994, Miljöpris av WWNF och Möbelbranschrådet 1995) använde  vi oss av delat ledarskap.
De anställda på Container fick vara delaktiga i schemaläggning. De valde sina arbetstider. Detta för att kunna få balans i vardagen och för att öka motivation.
Nu arbetar jag åt studieförbundet vuxenskolan med kurser och på Nyföretagarcentrum som rådgivare.

Om FFFFestivalen

Historik

2004 Siggestafestivalen- målgrupp unga 12- 18 år tillsammans med Siggesta gård och Värmdö Kommun. Konfrencier var Josephine Bornebusch.
2007 -Kultur & Business = Sant – målgrupp vuxen över 18 år. Tillsammans med Arbetsförmedlingen, Företagarna,Värmdö kommun och Lillsveds Idrottsfolkhögskola mm. som vi kallade Kultur&Business=Sant. Festivalen vände sig till ungdomar. Inriktningen var att de skulle hitta lusten till sin idé. Vi hade engagerat coacher som kunde hjälpa ungdomarna att utveckla sina idéer. Mötesplats Stockholm förlade sitt mingel på vår Kultur & Business. Konfrencier var Ayesha Quracachi.

2011 BANDET -Clockwise

Konfrencier är musikgruppen Clockwise, som spelar folkmusik med stämsång och drag av reggae. De har den stora äran att värma upp era öronmuskler. Bandet består av bröderna Arvid & Erik Rask samt Anna Möller och Mischa Grind, fyra unga musiker som vuxit upp tillsammans och arbetar för att var en av medlemmarnas personlighet skall återfinnas i musiken, i en skön mix av sanslöst ös och finlir.

- håller i genomförande och är KONFRENCIERER.

DAVID PAGMAR

David ensam med sin gitarr gästar festivalen och sjunger.

MAGNUS ANDERSSON-DANSPEDAGOG

Om Magnus

Magnus är utbildad på Perfroming Arts School/Dansforum i Göteborg och på The Jim Bonney Acting Studio och Dance Space Center i New York. Han har även en danspedagogexamen från Danshögskolan i Stockholm och har studerat dansvetenskap på Stockholms Universitet. Idag arbetar han med dans på Värmdö Kulturskola och gästföreläser/undervisar – bland annat på Kulturama och på Luleå Tekniska Universitet (danslärarutbildningen). Magnus är regissör och koreograf. ”Världen bästa Magnus” kallas han av bl.a kända artister på ön.

Nyföretagarcentrum Nacka-Värmdö-Tyresö- kommer att vara på plats och ge rådgivning båda dagarna.

AVEC Media dokumenterar och filmar festivalen för att den ska ge andra kommuner insyn i idén och bildas i flera kommuner. Johan Stenius är filmare sedan 35 år och gör dokumentärfilm åt bl.a SVT.

CAMILLA LUNDSTEDT Artist/Stage och sångpedagog.

VICTORIA KAHN skådespelare. Teatercoach.

VILL DU VARA MED OCH HJÄLPA TILL?

Vill du fixa  kaffe, mat och kanske bygga scen? Vara assistent till våra tekniker eller bara hjälpa deltagarna med smink och kläder m.m.?

Anmäl dig  till Anette@fffestival.se